10 Şub 2012

NACİZANE FİKRİMİN İNCE GÜLÜ ; DUYGUSAL İLİŞKİLER

 Hayatımızda sevgilimiz veya eşimiz, yani birisi varken, iyi hatırlamak gereken, istediğimiz gibi davrandığımız, kendi çöplüğümüzde öttüğümüz dönemlerin artık sona ermiş olduğudur. Yaşanan ilişkinin güzel veya korku filmi olup olmadığına göre, bu durum son derece rahatça kabul edilebilecek bir fedakarlık da olabilir, korkunç parangalar gibi de hissettirebilir. Duygusal ilişkilerin artıları muhteşemdir ama  aşağıdakiler gibi bir çok kısıtlamayı da beraberlerlerinde getirebilirler  ve yaz yaz bitmeyebilir, önemli olan "o" kişiyle gerçekten hayatınızı paylaşmak isteyip istemediğinizdir.Elbettte o kişinin bunu için doğru insan olup olmadığı en az isteğiniz kadar önemlidir. Bİrini hayatınıza dahil ederken en basitinden bir sürü şeyden  fedakarlık etmeniz ve bu fedakarlıkları mutluluk içinde, içi gitmeden yapmanız gerektiğini de gerçekten iyi kavramış olmak gerekir.
Örneğin;
Hafta sonları istediğin saatte kalkma özgürlüğünü elinden alınmıştır çünkü ya beraber birşey yapılacaktır ya da taraflardan birisi erken kalkar sıkılır ve diğerine yamanır...

Rahatça tuvalete gidebilme özgürlüğün artık rafa kalkmıştır. Tuvalete girip herhangi bir devletin senfoni orkestrasını bastırabileceğin günler bitmiştir. Popona susturucu takman gerekir ki bu imkansızdır..İnsan zamanla bu işi öksürerek, musluk açarak,tam uygun anlarda sifon çekerek kamufle etmeyi öğrenecektir.

İnsan tek başınayken iğrenç bir varlıktır. Tek başınıza evde kimse yokken yaptığınız bütün o iğrençlikleri hatırlayın..Evettt burnu karıştırıp çıkanları dikkatle incelemek veya toparlayıp atmak bunlardan biri, işte bu ve muadili iğrençliklerin hepsi artık bir hayal olmuş durumdadır..

Kadın da erkek de imaj seçme özgürlüğünü kaybetmiştir.Kadının her giydiğinin memeleri açıktır ve erkeğin kıyafetleri korkunç kırodur.Bayıldığınız gri kazağınız, karşınızdaki tarafından memelerin beline kadar açık ifadesiyle, giyilemeyecekler sınıfına sokulabilir veya hayatta traş olmayı sevmeyen bir erkek her gün mırın kırın traş olmak zorunda kalabilir.

Sessize alınmış telefonlar veya uyurken telefona bakmama gibi özellikler ölümcül bir hal alabilir.Telefon sesine tahammül edemeyen ve sessize alan biriyseniz, bu korkunç manalara çekilebilir..Telefon her zaman açık ve temiz bir şekilde ortada ve sesi mümkünse orta veya yüksek sese ayarlanmış olarak durmalıdır.

Kavgaları ederken de seviye artık önemlidir.Eskiden kızsanız dümdüz gideceğiniz durumlarda, "bunu neden böyle yaptığını anlamıyorum veya hayır çok yanlış sen yanlışsın gibi" psikiyatrist cümlerleleri kurmak en doğrusudur, yanımızdakinin gırtlağını sıkmak veya böğrünü deşmek isterken dahi...

Karşınızdaki insanın isteklerinin zaman zaman feci şekilde sizinkiyle çatışması halinde, bazen kendi isteklerinizden fedakarlık etmek gerekmektedir. Deli gibi beğendiğiniz koltuk takımına, eşiniz "götüm gibi" diye beyanatta bulunabilir mesela..Böyle durumlarda, o dili koparıp yedirmektense, daha ortak zevke hitap eden bir koltuk aramanız ilişkinizin salahıyeti açısından gereklidir.

Karşınızdakini bazı ufak deliliklerine ve abukluklarına tahammül etmeniz gerekmektedir.Bazen bu abukluklar ve delilikler hiç de küçük olmayabilirler üstelik. Arabada giderken ve tıkalı trafikte yanınızdaki kişin radyoda çalan "girl look at that body heyyy i work out" tarzı sözler içeren şarkıyı (şarkı için bkz: link ) , "mörl lök rof hadiy yee hay wik iit" gibi bebekçe şeklinde ve son derece yüksek sesle söylemesine tahammul edebilmekdir mesela..Veya tam beraber evden çıkarken ve o kapıda beklerken, sizin obsesyona bağlayıp evi topralama hatta süpürge çalıştırmaya kalkmanız durumunda o süpürgeyle döverek sizi öldürmemesidir ilişki..

İlişkilerin ön önemli olgusu ise çok fazla şey bilmeye çalışmamak olduğudur. Çünkü bazen bilmedikleriyle mutludur insan.Karşınsındaki çok fazla deşen biri elbette kendisini rahatsız edecek birşey bulacaktır ve mutsuz olup, mutsuz edecektir..Düz duvar salak gibi davranmak değil ama devamlı bir pür dikkat halinin yanlışlığından bahsediyorum.Malesef bundan vazgeçmek, örneğin benim gibi kıskanç biriryseniz  oldukça zordur ama biraz zorlamayla yapılmayacak şey değildir.

Bu ve muadili bir sürü şeyden fedakarlık yapabilecek misiniz. Gülerek, arkaya bakmadan yapabilecek misiniz? Fedakarlıklar karşılıklı ise o zaman , o ilişki ödüllendirici ve mutluluk vericidir. Ama bir bakın bakalım, fedakarlıklar terazisi birinizde ağır basıyor mu..O zaman durup düşünmek lazım, gerçekten doğru mu diye..Burada fedakarlıklara değer biçip tartın demek istemiyorum ama hep siz fedakarlık yapıyorsanız, bu işin doğru olmadığını söylüyorum..
Özetle, fedakarlık olmadan hiç birşeyin olmayacağı  kesin. Bazı insanlar hayatlarını hep biriyle paylaşmak için doğmuş olurlarken, bazıları da asla biriyle beraber yapamazlar..Çoğumuz ise düzgün ve değerli bir ilişkinin nasıl yürüdüğünü öğrenmek zorunda kalırız..Umarım iyi birer öğrenciyizdir..




1 yorum:

Adsız dedi ki...

muhteşemsin... :)